Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ

        
 «ΙΣΧΥΡΟΣ ΔΗΜΟΣ» - ΛΟΥΚΑΣ ΤΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ


Κερατσίνι, 13/10/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Δημοτική Κίνηση Πολιτών Κερατσινίου Δραπετσώνας «ΙΣΧΥΡΟΣ ΔΗΜΟΣ», οι Κερατσινιώτες και οι Δραπετσωνίτες τιμούμε την επέτειο των 70 χρόνων από τη Μάχη της Ηλεκτρικής. 
            Η Δημοτική μας Κίνηση και οι Δημότες της πόλης μας δεν ξεχνούμε και δε θα ξεχάσουμε, του αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους αλλά και όσους συμμετείχαν στην τελευταία – νικηφόρα – μάχη της Εθνικής Αντίστασης στις 13 Οκτώβρη του 1944 απέναντι  στο Ναζιστικό στρατό κατοχής.
Υποκλινόμαστε σε αυτούς που βάδισαν το δύσκολο δρόμο της τιμής, της αξιοπρέπειας, του αγώνα και της θυσίας αρνούμενοι να βολευτούν, να συμβιβαστούν, να προσκυνήσουν.
            Στη Μάχη της Ηλεκτρικής πολέμησαν τα παιδιά, τα βλαστάρια της πόλης μας, καθώς και συνολικότερα του ευρύτερου Πειραιά.  Ενταγμένοι στην ΕΑΜική Εθνική Αντίσταση  και μέσα από τα τμήματα του εφεδρικού ΕΛΑΣ της περιοχής μας, προστάτεψαν με το αίμα τους και κατάφεραν να διασώσουν τις εγκαταστάσεις της Ηλεκτρικής, οι οποίες ηλεκτροδοτούσαν το σύνολο της αδούλωτης Αθήνας.  Απέτρεψαν τις επαπειλούμενες καταστροφές και διέσωσαν τους δοκιμαζόμενους κατοίκους του Λεκανοπεδίου.
            Σήμερα ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ να τιμούμε έμπρακτα τη μνήμη τους ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ να αγωνιζόμαστε στις νέες συνθήκες, υπερασπιζόμενοι τα δικά τους αλλά και δικά μας πανανθρώπινα ιδανικά.
            Η προσπάθεια και ο αγώνας για μια καλύτερη ζωή συνεχίζεται απέναντι στα κελεύσματα, όσων θέλουν να μετατραπούμε σε μία κοινωνία ραγιάδων, προσκυνημένων, αδιάφορων ή ακόμα και δεκτικών στα μηνύματα της Ναζιστικής και Φασιστικής ζούγκλας.
            Τα μηνύματα που εξέπεμψε η Μάχη της Ηλεκτρικής και συνολικότερα η εποποιία της αντιφασιστικής πάλης του λαού μας κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο οφείλουμε σήμερα να τα μεταλαμπαδεύσουμε με τον πιο ζωντανό και δημιουργικό τρόπο στις γενιές που ακολουθούν.

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

  ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ «ΙΣΧΥΡΟΣ ΔΗΜΟΣ»


             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου