Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΤΙΜΟΥΜΕ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

«ΙΣΧΥΡΟΣ ΔΗΜΟΣ» - ΛΟΥΚΑΣ ΤΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ


Κερατσίνι, 17/11/2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σαράντα ένα χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου ΤΙΜΟΥΜΕ με την καθημερινή μας παρουσία, τον αγώνα του λαού και της νεολαίας μας τον Νοέμβριο του 1973.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ όσους ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΝ, ΚΑΤΑΔΙΩΧΘΗΚΑΝ, ΜΑΤΩΣΑΝ, ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ, διεκδικώντας τα πιο υψηλά ανθρώπινα ιδανικά. 
Όλους αυτούς που ανέδειξαν με την ψυχή και το αίμα τους την αξία του να είσαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ με αξιοπρέπεια, περηφάνια και ελεύθερη βούληση.
Όλους αυτούς οι οποίοι βρέθηκαν στην Πύλη του Πολυτεχνείου, στις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας, στην κατάληψη της Νομικής, στα κολαστήρια του ΕΑΤ/ΕΣΑ, στις φυλακές, τις εξορίες και όπου αλλού πάλεψαν οι Έλληνες και κέρδισαν το να είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ και όχι ραγιάδες – ραγιάδες.
Σαράντα ένα χρόνια μετά, όσο και αν δεν αρέσει σε κάποιους, τα αιτήματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παραμένουν ζωντανά, όπως ζωντανή παραμένει η πάλη του Ελληνικού λαού, στις σύγχρονες κοινωνικές συνθήκες, για την κοινωνική δικαιοσύνη, την εθνική ανεξαρτησία και την πρόοδο, στη ζωή των σημερινών και των επόμενων γενεών.
Πολλά γράφτηκαν και άλλα τόσα ειπώθηκαν τα σαράντα ένα αυτά χρόνια και είναι βέβαιο ότι ακόμα περισσότερα θα γραφούν και θα ειπωθούν τα επόμενα.
Όσο οι αδικημένοι θα αδικούνται, όσο η κοινωνία μας θα διαπερνιέται από ανισότητες, όσο ο λαός και η χώρα μας δεν είναι πραγματικά ελεύθεροι και ανεξάρτητοι, τόσο θα φουντώνουν νέοι αγώνες αντάξιοι της εξέγερσης του Νοέμβρη, εμπνευσμένοι από τις αξίες και τα ιδανικά της.
Ακόμα και σήμερα, πολλοί προσπαθούν και άλλοι πολλοί θα προσπαθήσουν στο μέλλον, να ψάξουν για να αναδείξουν «συμπεράσματα» και «ιστορίες», ώστε να μειώσουν τη δύναμη και την αξία των μηνυμάτων του Πολυτεχνείου. Θα μας μιλήσουν για τη γενιά που συμβιβάστηκε, που εξαργύρωσε, που κυβέρνησε ή κυβερνά σήμερα.  Ξεχνούν συνειδητά ότι οι ανθρώπινες αξίες, το ήθος και η ανιδιοτέλεια των αγώνων, είναι πάνω και πέρα από ονοματεπώνυμα – όσο λαμπερά ή προβεβλημένα κι αν είναι αυτά – πάνω από προσωπικές διαδρομές, επιλογές και σκοπιμότητες.
Ο λαός μας όλα αυτά τα χρόνια, σε πείσμα όσων προσπαθούν να παραγράψουν αυτές τις απλές αλήθειες, στάθηκε όρθιος σε όλες τις μικρές και μεγάλες στιγμές των δεκαετιών που μεσολάβησαν έως και σήμερα. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε όρθιοι, εμπνεόμενοι από τα ιδανικά και τους αγώνες του Νοέμβρη του 73. Το οφείλουμε στους εαυτούς μας, το οφείλουμε σε όσους έφυγαν, αλλά και όσους θα ζήσουν σε αυτή τη χώρα μετά από εμάς.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                    ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ «ΙΣΧΥΡΟΣ ΔΗΜΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου