Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΣΟΙ ΑΣΚΟΥΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ «ΣΤΡΙΒΟΥΝ ΔΙΑ ΤΟΥ ΑΡΡΑΒΩΝΟΣ».


«ΙΣΧΥΡΟΣ   ΔΗΜΟΣ» - ΛΟΥΚΑΣ ΤΖΑΝΗΣ

 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Κερατσίνι, 29/09/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
            Η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να πετάξει το μπαλάκι στην εξέδρα και να πείσει τα αθλητικά σωματεία και όλους τους συνδημότες μας, να μην ασχοληθούν, με το ότι η νέα Διοίκηση του Δήμου μας ΑΡΝΗΘΗΚΕ να ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ 400.000 ευρώ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ (γήπεδο Π. ΣΑΛΠΕΑΣ), είναι απαράδεκτη αλλά και ατυχής.
            Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αθλητισμού ο οποίος ανέλαβε προσωπικά την εκτέλεση αυτής της αποστολής κάθε άλλο παρά καλές υπηρεσίες προσφέρει στην υπόθεση του αθλητικού κινήματος στο Κερατσίνι και στη Δραπετσώνα.

            Είναι προφανές ότι θα κριθεί γι΄ αυτό όπως ήδη κρίνεται για τους τρεις και πλέον μήνες κατά τους οποίους έχει την πρώτη πολιτική ευθύνη για τις δραστηριότητες του Δήμου στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό.
            Η παράταξή μας ο «ΙΣΧΥΡΟΣ ΔΗΜΟΣ» δεν πρόκειται να πολιτευθεί όπως αυτός κάνει ( και μάλιστα στο όνομα της αριστεράς ) .  Δεν πρόκειται να ακολουθήσει το ύφος και τη λογική επιστολών όπως αυτή του κυρίου Αντιδημάρχου.


            Βεβαίως και δε πρόκειται να περιορίσει την πολιτική της κριτική εξαιτίας προσωποποιημένων επιθέσεων.  Ούτε βέβαια θα ισχυριστεί ποτέ ότι ο Δήμος δεν έχει συνέχεια και ότι σε αυτόν υπάρχουν «σωτήρες και διάβολοι». Ούτε θα θελήσει να «πρωταγωνιστήσει», όπως κάνει ο κύριος Αντιδήμαρχος μιμούμενος ως κακέκτυπο, όσα συνέβαιναν για δεκαετίες στη χώρα μας, στο θέατρο του αστικού παλαιοκομματισμού και του δικομματικού προσώπου του.


            Μιλώντας επιτέλους για την ταμπακέρα θα θέλαμε να γνωρίζουν η νέα Δημοτική Αρχή αλλά και κάθε συμπολίτης μας, ότι ποτέ και καμία αθλητική δραστηριότητα του Δήμου μας (πρωτάθλημα, τουρνουά, συλλογικοί αγώνες, εκδήλωση μαζικού αθλητισμού κλπ), δεν διακόπηκε από τη Δημοτική μας Αρχή. Εκτός αν ο κύριος Αντιδήμαρχος έχει ανακαλύψει κάποια ανάλογη δραστηριότητα την οποία κανένας συνδημότης μας δεν γνωρίζει έως και σήμερα.
            Θα θέλαμε να γνωρίζουν οι συνδημότες μας, εάν η νέα Δημοτική Αρχή, η οποία παρέλαβε λειτουργούσες  ΟΛΕΣ τις αθλητικές υποδομές του Δήμου μας (ανοικτά γήπεδα, δημοτικό στάδιο, κλειστά γήπεδα και γυμναστήρια, κολυμβητήριο), έτσι και δεσμεύεται να τα διατηρήσει χωρίς να ψάχνει «βεγγαλικά» για να αποσείσει τις ευθύνες που μόλις τώρα αντιλαμβάνεται ότι έχει.


Αξίζει να γνωρίζουν οι συνδημότες μας, ότι η νέα Διοίκηση του Δήμου αρνείται στην πράξη τέσσερις και πλέον μήνες μετά την εκλογή της, τις 400.000 ευρώ (ΤΕΤΡΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ), τα οποία εξασφάλισε η Δημοτική Αρχή Τζανή μέσω προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Αττικής.
Θα πρέπει να γνωρίζουν οι συνδημότες μας εάν προτίθεται η νέα Δημοτική Αρχή και κυρίως εάν είναι ικανή στην πράξη, να προχωρήσει σε γενικές επισκευές, των αθλητικών υποδομών του Δήμου, ύψους δεκάδων ή και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, όπως η επισκευή την οποία πραγματοποίησε η Διοίκηση Τζανή, στο κλειστό κολυμβητήριο Κερατσινίου, για πρώτη φορά μετά την κατασκευή του, εδώ και περίπου δύο δεκαετίες. 
Θα πρέπει να γνωρίζουν οι συνδημότες μας, εάν η Διοίκηση του Δήμου μας, έχει τη βούληση και την ικανότητα να αποκαταστήσει και σε πιο χρονικό ορίζοντα το δίκτυο φωτισμού στο γήπεδο Παναγιώτη Σαλπέας το οποίο έχει διαλυθεί πριν από περίπου ένα μήνα (λόγω της κλοπής των καλωδίων και της μη αντικατάστασής τους έως και σήμερα).
Θα πρέπει να γνωρίζουν οι συνδημότες μας, εάν η Διοίκηση του Δήμου έχει αντιληφθεί επιτέλους ότι το αρχείο το οποίο αναζητά ο κύριος Αντιδήμαρχος βρίσκεται εδώ και είκοσι πέντε περίπου χρόνια στο Δήμο μας, από την μακρινή ακόμα εποχή κατά την οποία υπήρχε το ΝΠΔΔ – Αθλητικός Οργανισμός.
Θα πρέπει να γνωρίζουν οι συνδημότες μας, εάν προτίθεται και κυρίως εάν μπορεί η νέα Δημοτική Αρχή να φιλοξενήσει εκ νέου πανελλήνια πρωταθλήματα (συγχρονισμένης κολύμβησης κ.α), σε συνεργασία με τις αρμόδιες ομοσπονδίες, όπως έκανε η Διοίκηση Τζανή τα προηγούμενα τρία χρόνια. Καθώς και εκδηλώσεις μαζικής λαϊκής  συμμετοχής (δύο ποδηλατάδες, ημιμαραθώνιος ανωμάλου δρόμου) σε συνεργασία με φορείς της πόλης μας και όχι μόνο.
Θα πρέπει να γνωρίζουν οι συνδημότες μας, τον λόγο για τον οποίο η νέα Δημοτική Αρχή θεωρεί ότι δεν μπορεί να διαχειρίζεται σήμερα τις αθλητικές υποδομές του Δήμου (στις οποίες ο Δήμος είναι ιδιοκτήτης και την χρήση τους είχε η ΔΗΚΕΠΑ), ενώ την ίδια στιγμή δηλώνει ότι ήδη διαχειρίζεται με σχέδιο τις πολιτιστικές υποδομές του Δήμου μας,  πολιτιστικά κέντρα, κλειστοί και ανοικτοί χώροι (στις οποίες επίσης ο Δήμος είναι ιδιοκτήτης και τη χρήση τους είχε η ΔΗΚΕΠΑ).
Θα πρέπει να γνωρίζουν οι συνδημότες μας, εάν αληθεύουν τα καταγγελλόμενα ακόμα και στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι η νέα Δημοτική Αρχή για την αθλητική σεζόν 2014-2015 ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ να λειτουργήσουν τα αθλητικά τμήματα και προγράμματα του Δήμου μας με ανασφάλιστους καθηγητές φυσικής αγωγής (όπως αντίστοιχα πρότεινε και στους καθηγητές καλλιτεχνικών τμημάτων).  Το ότι η Διοίκηση δηλαδή αποδέχεται και προτείνει στους καθηγητές να εργαστούν με συνθήκες μαύρης – κατάμαυρης εργασίας με συμβάσεις δηλαδή «τίτλου κτήσης», κάτι το οποίο ποτέ και κανένας δεν τόλμησε να κάνει στο Κερατσίνι και στη Δραπετσώνα.
Θα πρέπει να γνωρίζουν οι συνδημότες μας, γιατί ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ο κύριος Αντιδήμαρχος ΑΓΝΟΕΙ και ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή Τζανή παρέλαβε από την προκάτοχό της Δημοτική Αρχή (Μελά), σε εντελώς άθλια κατάσταση τόσο το γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5 της Χαραυγής, όσο και το γήπεδο ποδοσφαίρου 8Χ8 στην πλατεία Καρπάθου και το γήπεδο 5Χ5 στο Σελεπίτσαρι.  Γνωρίζει καλά ο κύριος Αντιδήμαρχος ότι επειδή ακριβώς η παράταξή μας είχε συνέπεια λόγων και έργων και θεωρούσε πάντα ότι ο Δήμος έχει συνέχεια, ποτέ και με κανένα τρόπο δεν προχώρησε σε επιδερμική και μόνο καταγγελειολογία προς τους προκατόχους της.  Ούτε μόνο χρησιμοποίησε  με θεατρική σημαία τις δυσκολίες, και τα προβλήματα που παρέλαβε για να «στρίψει διά του αρραβώνος».
Θα πρέπει να γνωρίζουν οι συνδημότες μας, καθώς και ο «απληροφόρητος» Αντιδήμαρχος – εάν είναι δυνατόν – ότι η Διοίκηση Τζανή σε καιρούς πρωτοεφαρμοζόμενου σκληρού Μνημονίου δρομολόγησε την ανακατασκευή των γηπέδων αυτών, έχοντας ήδη πετύχει, στην θητεία της, την ωρίμανση της πραγματοποίησης, της ανακατασκευής του γηπέδου 5Χ5 στο Σελεπίτσαρι.  Στο συγκεκριμένο έργο ήδη έχει ανακηρυχτεί μέσω διαγωνισμού και η ανάδοχος εταιρία εκτέλεσης του έργου.  Δυστυχώς και παρά την ανάδειξη αναδόχου η Δημοτική Αρχή δεν έχει υπογράψει σύμβαση για ανεξήγητους  μέχρι στιγμής λόγους. Να θυμίσουμε ότι μετά τις εκλογές η Διοίκηση Τζανή ολοκλήρωσε (χωρίς τυμπανοκρουσίες) δύο ακόμα αθλητικά έργα (ανοικτό γήπεδο στην πλατεία Περαιβού και το ανοικτό γήπεδο μπάσκετ σιταποθηκών).
Θα πρέπει να γνωρίζουν οι συνδημότες μας και όλοι μαζί επιτέλους να πληροφορήσουμε τον «απληροφόρητο» Αντιδήμαρχο, ότι η διοίκηση Τζανή πάντα χωρίς τυμπανοκρουσίες εξασφάλισε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την κατασκευή κλειστού γηπέδου – προπονητηρίου (μπαλόνι) ενόργανης γυμναστικής, στον χώρο δίπλα από κλειστό γήπεδο «Αριστείδης Παπαμιχαήλ» στη Δραπετσώνα. Τα χρήματα αυτά έχουν ήδη εγγραφεί στις πιστώσεις του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Αττικής και η Τεχνική Μελέτη του έργου ολοκληρώνεται άμεσα.
Ειδικότερα δε, σε ότι αφορά την θέρμανση του κλειστού γηπέδου «Π. Νικολαΐδη», ο απληροφόρητος Αντιδήμαρχος γνωρίζει καλά ότι με δεδομένες τις χρονοβόρες διαδικασίες για την έγκριση πληρωμών λογαριασμών οι οποίοι ανήκαν κατά το παρελθόν στην υπό εκκαθάριση ΔΗΚΕΠΑ, επιλέχθηκε από τη Διοίκηση Τζανή  ΑΜΕΣΗ και ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΜΗΛΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΛΥΣΗ για τη λειτουργία σε πρώτη φάση της θέρμανσης των λουτρών στα αποδυτήρια για την εξυπηρέτηση των αθλουμένων.
Αυτό που είναι ήδη γνωστό σε όλους, ακόμα και στον πρόσφατα ενδημούντα στην πόλη μας απληροφόρητο Αντιδήμαρχο πολιτισμού αθλητισμού, κύριο Καραγιαννάκη, ότι ο Λουκάς Τζανής υπηρετεί – και κρίνεται - γι΄ αυτό εδώ και δώδεκα χρόνια από τη θέση του προέδρου τον μπασκετικό « Α.Ο.  Ο ΦΑΡΟΣ », το διαμάντι του μπάσκετ, σύμφωνα με τους διοικητικούς παράγοντες και όχι μόνο της ΕΣΚΑΝΑ.  Ελπίζουμε να υπάρξουν   και μέλη της διοίκησης του Δήμου μας, με ανάλογη παρουσία – κατάθεση προσπάθειας – και πραγματοποίηση αθλητικής προσφοράς.  Θα είναι καλό για την πόλη μας.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

    ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ «ΙΣΧΥΡΟΣ ΔΗΜΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου