Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΛΟΥΚΑ ΤΖΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ



Ευχόμαστε δύναμη και υγεία στους μαθητές, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς της πόλης μας  στο κατώφλι μίας νέας σχολικής χρονιάς.
Υγεία και δύναμη ώστε να ζήσουμε όλοι μαζί μια δημιουργική και γόνιμη σχολική χρονιά κόντρα σε όλες τις αντιξοότητες και δυσκολίες. Ο ιερός χώρος της παιδείας είχε και έχει ιδιαίτερη σημασία για την ζωή των εργατουπόλεων του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας.  

Στο χώρο της παιδείας βρίσκεται η ΔΥΝΑΜΗ, η ΕΛΠΙΔΑ και η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για μια καλύτερη ποιότητα ζωής της κοινωνίας μας.  Οι ευχές μας δεν έχουν τυπικό  χαρακτήρα.  Οφείλουμε μαζί να υποστηρίξουμε τα παιδιά μας, τα παιδιά της πόλης μας, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που μοχθούν και αγωνίζονται γι΄ αυτά, με αλληλεγγύη και συμμετοχή. Οφείλουμε μαζί να υπερασπιστούμε το δικαίωμα για καλύτερη παιδεία, ουσιαστικότερη γνώση, σχολεία αρχών και αξιών. 
Μέσα στην κρίση των Μνημονίων η δημοτική μας αρχή με τιμή, ευθύνη και ευαισθησία για τα παιδιά μας και τις σχολικές κοινότητες στο σύνολό τους, ήταν από τις ελάχιστες πανελλαδικά που όχι μόνο απέδωσε εξολοκλήρου και χωρίς καμία καθυστέρηση τις κρατικές επιχορηγήσεις στις σχολικές κοινότητες αλλά και  παράλληλα δημιούργησε σχολικές επιτροπές - πρότυπο πανελλαδικά, όσο αφορά την οργάνωσή τους και τον τρόπο λειτουργίας τους.
Οι μονώσεις των ταρατσών ( πρόγραμμα ΟΣΚ ύψους 1.000.000 ευρώ), η δημιουργία πράσινων ταρατσών σε μια σειρά από σχολεία (πρόγραμμα ΕΣΠΑ), η δημιουργία τμήματος μικροέργων - παρά τις ελλείψεις προσωπικού -  ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ για τις σχολικές μονάδες, είναι απτά παραδείγματα της ευαισθησίας και της ευθύνης της πολιτικής μας για την παιδεία.
Η εκκίνηση και η ολοκλήρωση της κατασκευής του καλλιτεχνικού γυμνασίου Πειραιά στα λουτρά Παλατζιάν και του πρώτου ΕΠΑΛ Κερατσινίου στον Άγιο Μηνά, καθώς και του 15ου νηπιαγωγείου στον Άγιο Αντώνη (ολοκλήρωση μελέτης και διευθέτηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος) είναι καρπός της σταθερής και επίμονης προσπάθειάς μας.
Μαζί δημιουργήσαμε έναν δήμο εύρωστο και ισχυρό οικονομικά (9.320.000 ευρώ βρίσκονται στο ταμείο του Δήμου στις 31/08/2014,  όταν 30.000.000 ευρώ χρέη παραλάβαμε πριν από τριάμισι χρόνια. Επίσης εντός των προσεχών ημερών ο δήμος μας εισπράττει άλλα 3.000.000 ευρώ από τέλη στον ΟΛΠ Α.Ε).  Έτσι ανοίξαμε το δρόμο ώστε ο δήμος ν΄ αναλάβει εξ ολοκλήρου το λειτουργικό κόστος ηλεκτρικού ρεύματος και νερού για όλα τα σχολεία της πόλης μας.
Μαζί αγωνιζόμαστε για την διαρκή αναβάθμιση της λειτουργίας των σχολικών μονάδων, την ανατροπή των συγχωνεύσεών τους, την πλήρωση όλων των θέσεων εκπαιδευτικών με σταθερό και μόνιμο προσωπικό.

            Καλή σχολική χρονιά για τη δικαίωση των ελπίδων μας.

                                                                        ΛΟΥΚΑΣ Ν. ΤΖΑΝΗΣ


          ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ‘’ΙΣΧΥΡΟΣ ΔΗΜΟΣ‘’
       ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου