Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΛΟΥΚΑ ΤΖΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

Κερατσίνι, 17/09/2014

Ένας χρόνος πέρασε από τη δολοφονία του Κερατσινιώτη αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, από μέλη ταγμάτων εφόδου της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.
Οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, προσπάθησαν να σκοτώσουν μαζί με το παλληκάρι, τις ιδέες, τις αξίες, τα όνειρα, την περηφάνια και τη βούληση δράσης, του κάθε ενός μας, αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας μας.
Προσπάθησαν να σκοτώσουν την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ απέναντι σε όσα καθημερινά υφιστάμεθα.  Την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στο κλεμμένο μεροκάματο, την πετσοκομμένη σύνταξη, το γιατρό και το φάρμακο που μας στερούν, το σχολείο που συρρικνώνεται, τη παιδεία που καρκινοβατεί, τη γνώση που γίνεται ακριβό εμπόρευμα.

Οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα χαμογελούσαν, έβριζαν και επαίρονταν, σαν ανθρωπόμορφα κτήνη, μετά την πράξη τους.
Υπολόγισαν λάθος.  Όπως λάθος υπολόγισαν οι ναζιστές μέντορες τους, κατά τον φασιστικό πόλεμο και την κατοχή.
Οι γονείς και οι παππούδες μας βρέθηκαν απέναντί τους. ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΝ σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και τους συνέτριψαν.  Πόνεσαν, μάτωσαν και σκοτώθηκαν για να αφήσουν  μια καλύτερη Ελλάδα σε εμάς, τα παιδιά τους.
Με τη σειρά μας ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ και θα ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ και ΠΑΝΤΟΥ απέναντι στους ναζιστές δολοφόνους και τα τάγματα εφόδου.  Αντιστεκόμαστε απέναντι στο ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, το μακρύ χέρι δηλαδή όσων επιβουλεύονται τα ανθρώπινα δικαιώματά μας, τα κεκτημένα μας, τη ζωή μας την ίδια αλλά και τη ζωή των παιδιών μας.
Σε κάθε χώρο δουλειάς, δράσης, κοινωνικής λειτουργίας και παρουσίας, με κάθε τρόπο παλεύουμε για τις ιδέες, τις αξίες και τα όνειρα του Παύλου Φύσσα.  Για τα δικά μας όνειρα, τις δικές μας αξίες, τις δικές μας ιδέες.
Κάθε πολίτης, κάθε άνθρωπος, στο Κερατσίνι και στη Δραπετσώνα, αποτίει  φόρο τιμής στον Παύλο Φύσσα.  Θα είμαστε όλοι εκεί στις διήμερες εκδηλώσεις μνήμης για τη δολοφονία του.  Θα είμαστε όλοι όπου χτυπάει η καρδιά των ανθρώπων, αντιπαλεύοντας τη φασιστική και ναζιστική κτηνωδία. 


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ «ΙΣΧΥΡΟΣ ΔΗΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου